Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Groenten en kruiden (38)

Gezonde thee

geen plaatje   In Gezonde thee staan heerlijke theecombinaties te maken zijn met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten. Thee is de meest gedronken drank ter wereld, maar de meeste mensen houden het bij een kant-en-klaarzakje thee. En dat terwijl er zoveel heerlijke theecombinaties te maken zijn met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten. Neem nu eens zwarte thee met koriander en sinaasappelschil of salie met kruidnagel. En munt met rode klaver of kaneel met komijn. Behalve verschillende theecombinaties vind je ook reinigende tonics in dit boek.
Recensie(s) Tussen twee kartonnen kaften van 4 millimeter en fluorescerende schutbladen staan 69 recepten voor kruidenthee en koude dranken met fruit, groenten, kruiden en specerijen. Veelal zijn dat combinaties van groene, witte of kruidenthee met twee of drie andere ingrediënten en soms bestaat de thee uit alleen kruiden en fruit. Na een inleiding over o.a. spullen die handig zijn bij het zetten van thee, volgen de recepten. Die zijn allemaal op twee bladzijden weergegeven. De eerste pagina bestaat uit een foto en een opsomming van de ingrediënten en de tweede bladzijde bestaat uit een foto van de drank. Daar staat de heilzame werking ervan bij vermeld en de uitvoering van het recept. Achterin staat een index. De recepten zijn simpel, maar niet alle ingrediënten zijn altijd makkelijk verkrijgbaar. Hier en daar staat iets dat vragen oproept: dat kruiden zich ophopen in je lichaam bijvoorbeeld. Wat gebeurt daar? Maar met thee in een hippe jampot op de voorkant en alle frisse, gezonde vrolijkheid binnenin, vindt het boek vast zijn plaats bij het groeiend aantal theedrinkers.
Auteur: Fern green

Voorraad 4 ex

Prijs: 14,99